Veelgestelde vragen

E-tickets
Na reservering ontvangt u van ons een e-mail met daarin als bijlage uw e-ticket(s). De e-mail zelf is dus géén geldig toegangsbewijs, u dient het e-ticket dat u in de bijlage vindt te printen. Een e-ticket wordt verstuurd als PDF-bestand. Om uw e-ticket te kunnen printen heeft u het gratis programma Adobe Reader nodig, welk u via de volgende link gratis kunt downloaden: get.adobe.com/nl/reader.

  • Een e-ticket mag gevouwen worden, zolang de scancode niet gevouwen wordt.
  • De unieke code op het e-ticket kan slechts één maal gescand worden, daarna verliest het ticket zijn geldigheid.
  • Het door u geprinte e-ticket is uw toegangsbewijs, u hoeft dit niet om te wisselen en u kunt direct doorlopen naar de scancontrole.
  • U kunt uw e-ticket ook tonen op uw smartphone

Inleidingen
Een theatervoorstelling wordt vaak nog boeiender als een theatermaker, -kenner of –recensent over de achtergronden vertelt. Parkstad Limburg Theaters organiseert inleidingen bij vele concerten en voorstellingen.
De inleidingen worden vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling gepresenteerd. De inleidingen en hun locaties staan vermeld bij de desbetreffende voorstelling en zijn te reserveren tijdens het bestelproces in "stap 4". Wij verzoeken u tijdig te reserveren.

Kaarten voor Sittard-Geleen / Maastricht / Venlo / Aken
De kaarten die u bij reservering via Parkstad Limburg Theaters ontvangt zijn bij deze voorstellingen niet geldig, deze dienen slechts als reserveringsbewijs. U ontvangt enkele dagen voor de voorstelling de originele kaarten van Schouwburg De Domijnen 02 (Sittard-Geleen) / Theater aan het Vrijthof (Maastricht) / De Maaspoort (Venlo) / Theater Aachen (Aken), waarmee u de voorstelling kunt bezoeken.

Legitimatie
De naam van minstens één persoon uit de groep moet overeen komen met de naam op het e-ticket. U dient zich te kunnen legitimeren (met paspoort, ID-kaart of rijbewijs) Indien dit niet het geval is, kan de toegang tot de theaterzaal geweigerd worden, zonder restitutie van het aankoopbedrag.

Officieel erkende voorverkoopadressen
Parkstad Limburg Theaters accepteert uitsluitend toegangskaarten die zijn gekocht via het theater zelf of de officieel erkende voorverkoopadressen Eventim, Nationale Theaterkassa, Ticketmaster, NIEUWE NOR en ADticket (schrit_tmacher festival). Wij behouden ons het recht voor om kaarten die op andere dan de hier genoemde wijzen zijn verkregen ongeldig te verklaren.
LET OP: Koop geen kaarten via niet-erkende verkooppunten en websites. U betaalt vaak veel te hoge prijzen en krijgt geen geld terug bij afgelasting van de voorstelling. Tickets gekocht via wederverkopers kunnen geweigerd worden en geven dus nooit gegarandeerd toegang. Kijkt u ook op de site van "Weet waar je koopt".

Verhinderd
Bent u onverhoopt verhinderd voor een voorstelling of theatertafelen, dan kunt u uw kaarten tijdens onze reguliere openingstijden, tot een dag voor de voorstelling, ruilen voor een andere voorstelling of een tegoedbon (dit geldt ook voor onze Vrienden). De tegoedbon is onbeperkt geldig en wordt niet opgestuurd. De ruilkosten bedragen €2,50 per kaart. Voor Vrienden van Parkstad Limburg Theaters is deze service gratis (en ook mogelijk tot een dag voor de voorstelling). De wet "koop op afstand", voor aankopen via internet of via de telefoon, geldt niet bij de aankoop van theater- en concertkaartjes.

Tickets kwijt
In veel gevallen kunnen we vanaf een dag voor aanvang van de voorstelling een duplicaat ticket voor u aanvragen. Neemt u hiervoor contact op met 045-5716607. Dit geldt ook voor e-tickets. Voor staconcerten kunnen we helaas geen duplicaatkaarten verstrekken.

Uitverkocht? Wachtlijst!
Voor uitverkochte voorstellingen kunt u zich via onze website of telefonisch op een wachtlijst laten plaatsen. Soms komen er nog plaatsen vrij. In dat geval bellen wij u en kunt u de voorstelling alsnog bezoeken. Ook brengen wij u meteen op de hoogte van eventuele bijboekingen.

'Plaats' ticket
Wanneer u een 'Plaats' ticket koopt, betekent dit bij een staconcert een staanplaats. Bij bijvoorbeeld een inleiding of een voorstelling met vrije zit, betekent dit een zitplaats.

Wijziging persoonsgegevens
Wijzigingen in het programma worden u per e-mail, schriftelijk, dan wel telefonisch medegedeeld. Houd u ons daarom s.v.p. op de hoogte van eventuele wijzigingen in uw adressering, telefoonnummers en e-mailadres. Via uw eigen account op onze website kunt u uw gegevens zelf wijzigingen.

Wijziging programma
Wijzigingen in het programma en prijswijzigingen zijn voorbehouden. De directie van Parkstad Limburg Theaters behoudt tevens het recht voorstellingen te annuleren of op een andere locatie dan aangekondigd te laten plaatsvinden. Ook kan besloten worden tot het gedeeltelijke gebruik van een zaal.

Zitplaats bij een staconcert
Voor gasten die om gezondheidsredenen niet kunnen staan, is er een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar bij staconcerten, indien het balkon in de LIMBURGzaal in gebruik is. Deze plaatsen kunnen alleen telefonisch of aan onze balie gereserveerd worden.