Blaudzun

Blaudzun

TEAR GUN THEATERTOUR

Muziek / Muziektheater
THEATER HEERLEN - RABOzaal
Sterrang: € 28,00
Rang 1: € 26,00
Rang 2: € 23,00
Rang 3: € 20,00
Rang 4: € 15,00
Bestel

Blaudzun live in Theater Heerlen

Zes albums na zijn debuut en vele nationale en internationale rockclub- en festivaltournees verder, gaat Blaudzun dit najaar voor het eerst het theater in. Niet met zijn hele band, maar in kleiner verband. Terug naar de basis, terug naar hoe hij tien jaar geleden op de Nederlandse en Vlaamse podia begon. En natuurlijk komt hij met zijn nieuwe theatertour ook naar de RABOzaal van Theater Heerlen voor een prachtig zitconcert!

Blaudzun terug in Heerlen

Op Blaudzun's meest recente album staat 'Tear Gun', een lied dat in basis in 2007 ontstond. Bij ieder nieuw album haalde Blaudzun de ruwe diamant onder het stof vandaan, maar de song liet zich moeilijk slijpen en belandde nooit op een album of cd. Het gevecht tussen song en componist blijft een boeiende strijd op zoek naar de perfecte combinatie tussen schoonheid, verhaal en emotie. In zijn eerste theatertour maakt Blaudzun je deelgenoot van dat gevecht door zijn liedjes in elementaire vorm te spelen: naakt, ruw, persoonlijk en confronterend. 

In alles wat Blaudzun doet, zijn de liedjes het vertrekpunt. Dat geldt ook voor zijn eerste theatershow, waarvoor hij met zorg een selectie uit zijn muzikale catalogus heeft samengesteld. Zowel liefhebbers van zijn eerste als latere werk kijken al lang uit naar het moment dat Blaudzun zijn songs in een kleinere, intiemere setting speelt, met een nadruk op semi-akoestische uitvoeringen. Sommige liedjes heeft hij lang niet ten gehore gebracht doordat deze zich niet leenden voor de grote podia of festivals. Andere liedjes zijn uitgekozen vanwege de woorden of een bijzondere betekenis of thematiek, terwijl zijn bekende songs zijn voorzien van nieuwe arrangementen. Opvallend lied in het programma is zijn eigenzinnige vertolking van het Tears for Fears lied 'Shout' dat hij slechts twee keer eerder live voor publiek speelde.

Biografie Blaudzun

Blaudzun (in 1974 geboren als Johannes Sigmond) brak in 2012 definief door bij het grote publiek met zijn derde album 'Heavy Flowers' waarvoor hij een gouden album ontving en in 2013 een Edison voor Beste Mannelijke Artiest. Hij verkocht alle popzalen uit en speelde op alle gerenomeerde festivals in Nederland, België en Duitsland zoals Lowlands, Pinkpop, Hurricane, Pukkelpop en Rock Werchter. Met de gelijknamige single van het vierde album 'Promises of No Man's Land' (2014) gaf hij vervolg aan dit succes met een 3FM-Megahit, Hotshot op Studio Brussel en themasong bij de Olympische Winterspelen. Naast muziek is wielrennen een grote passie van Blaudzun, zowel actief als als tafelgast bij de Nederlandse en Vlaamse TV-programma's. Daarnaast schreef hij de officiële song voor de Tourstart in Utrecht en de leadtrack voor de film 'Ventoux'.

Blaudzun terug in Heerlen met Tear Gun theatertour

Speciaal voor u geselecteerd