Toneelgroep Amsterdam

Toneelgroep Amsterdam

De andere stem

Toneel
THEATER HEERLEN - LIMBURGzaal
Sterrang: € 24,75
Rang 1: € 21,50
Meerdere data beschikbaar
Bestel

Ramsey Nasr schrijft en speelt zijn antwoord op La voix humaine in regie Ivo van Hove.

In La voix humaine – vorig seizoen te zien in PLT – ziet en hoort het publiek een vrouw die voor de laatste keer met haar ex-geliefde belt. Enkel op basis van haar reacties kunt u gissen naar de mogelijke antwoorden van de afwezige ex. De andere stem is Ramsey Nasrs weerwoord van de man.

Een radicale breuk of toch niet?
De breuk was abrupt, zo lijkt het. De man wil vooruit en wil de boedelscheiding netjes afhandelen. De vrouw aan de andere kant van de lijn lijkt het veel moeilijker te hebben, maar dat is slechts schijn. Gaandeweg wordt duidelijk dat de geliefden meermaals hebben getracht een punt achter de relatie te zetten. Beide partners blijken beschadigd uit de liefdesgeschiedenis te zijn gekomen. Het telefoongesprek wordt een levenslijn.

Ramsey Nasr over De andere stem:
“Het leek me een logische vraag: wat heeft die man aan de andere kant van de lijn eigenlijk te zeggen? Tot mijn verbazing hoorde en las ik steeds dat het een nogal harteloze vent moest zijn. Maar wie zegt dat? Niemand. We horen hem niet. La voix humaine bestaat uit de reacties en insinuaties van de vrouw die in de steek is gelaten. Ik werd nieuwsgierig naar zijn versie van het verhaal. De andere stem is het verhaal van twee mensen, verslaafd aan de ander, wetende dat ze nooit voor elkaar werden gemaakt.”

Ivo van Hove over De Andere stem:
“Ik sta bekend om grootschalige producties, maar voor een regisseur vormt een monoloog dé ultieme uitdaging. Het biedt me de mogelijkheid om op een intieme en intense manier met één acteur uit het ensemble tot op de millimeter samen te werken. Net zoals mijn vader, een ouderwetse apotheker die nog zelf zijn pilletjes en zalfjes maakte met een milligramweegschaal, zo regisseer ik De andere stem. Niet met kilo's, maar met milligrammen, en élk daarvan telt.”

 

In de pers:

'Op fabuleuze wijze geeft Nasr prijs wat de werkelijke reden van de noodlottige breuk is. (...) Regisseur Ivo van Hove begeleidt Nasr met raffinement in de verscheurdheid van de man tussen oprechte bekommernis en besef dat de breuk onvermijdelijk is' - NRC ****

'Nasr investeert zijn hele zelf en oogst in de zaal een waarachtig  gevoel.' - De Standaard ****

'Ramsey Nasr speelt de pannen van het dak in deze halve dialoog.' - Het Nieuwsblad ****

'Nasr pakt in deze tekst een van de meest clichématige onderwerpen op de meest eigenzinnige, frisse én poëtische manier aan. Wat heeft hij daarvoor nodig? Een veerkrachtige pen die de pathetiek, de oprechte emotie, de inventieve beeldspraak én de humor niet schuwt.' - Knack ****

'Authenticiteit is het sleutelwoord tot deze nieuwe tekst.' - Cutting Edge ****

 

Uniek contextprogramma: seizoenspresentatie TA in PLT op 6 september

Toneelgroep Amsterdam staat dit seizoen liefst vijf keer in PLT met seizoensopening Medea, Het jaar van de kreeft, De andere stem, en busreizen naar Maastricht en Amsterdam voor De stille kracht en Kings of War. Hoofd dramaturgie Johan Reyniers vertelt over de ontstaansgeschiedenis van de voorstellingen, decorkeuzes en schrijfprocessen en toont repetitiebeelden en beantwoordt vragen uit het publiek. U kunt  hier uw kaarten voor dit contextprogramma bestellen.

De andere stem blinkt uit door intens spel, klein en meeslepend

de Volkskrant

Credits

Regie: Ivo Van Hove
Acteurs: Ramsey Nasr, Djamila Landbrug
Dramaturgie: Bart Van Den Eynde
Scenografie, Lichtontwerp: Jan Versweyveld
Geluidsontwerp: Timo Merkies
Kostuums: Wim Van Vliet

Met steun van Fonds 21 | Particulier

 

 

Meerdere voorstellingsdata
Vanaf € 21,50
Vanaf € 21,50
Speciaal voor u geselecteerd