Erik van Muiswinkel

Erik van Muiswinkel

De oplossing

Try-out
Cabaret
THEATER HEERLEN - LIMBURGzaal
Sterrang: € 25,00
Rang 1: € 22,00
Rang 2: € 19,00
Rang 3: € 11,00
Bestel

Erik van Muiswinkel komt naar Heerlen met De oplossing. Stevige grappen, rake typeringen, relativeringen en mopperige terzijdes waarbij enig welgemeend moralisme heel goed past. Een theatrale loutering in vijf bedrijven. Want het is ook een keertje mooi geweest.

In het voorjaar van 2017 werd Erik van Muiswinkel lid van de ‘Bende van Tien’, een beweging van Nederlandse burgers die 15 maart 2017 op de PvdA stemden. Hij is een ouderwetse voorvechter van de publieke zaak, mensenrechten en internationale solidariteit: een elitaire Koran-knuffelaar dus, die in het Nieuwe Europa zijn kippenborstje nat kan maken.

Maar tot die tijd geldt: als je hem nodig hebt, staat hij er…

Een mens wordt geboren, en is vijf jaar lang een genie. Een razend leermachientje dat alle harten steelt. Dan moet de kleuter naar school. Leren wordt twaalf jaar lang een dienstplicht vol spanning en competitie. De helft van de kleine genieën verandert gestaag in boze, zich vervelende ploeteraars. Hun leermeesters en -meesteressen houden zonder airco, heldhaftig en slecht betaald, het hoofd boven water. 

In De Oplossing gooit Erik van Muiswinkel alle ramen en deuren open. HIj is baby, goeroe, kleuter, dromer, kandidaat, ouder, grootouder, meester en discipel. Hij zingt en speelt, gist en vergist zich, en zorgt voor een theateravond waar je zo snel mogelijk opnieuw heen wilt, ditmaal met je ouders, uw kinderen of kleinkinderen. 

De Oplossing: Alles op losse schroeven. Een voorstelling in het Nederlands, Italiaans, Russisch en Zoeloe, voor ieder nieuwsgierig mens van tien tot honderd jaar (voor 8- en 102-jarigen kunnen in overleg uitzonderingen gemaakt worden). 

Over Erik van Muiswinkel
Erik van Muiswinkel speelde sinds de scheiding van Diederik van Vleuten (2009) in zeven jaar tijd twee Oudejaarsconferences, drie toneelstukken en drie avondvullende solo-shows. Hij trad op van Sittard tot Schiermonnikoog, en ontving in 2014 de nationale cabaretprijs De Poelifinario, voor zijn epos Schettino!. De cabaretier toonde andermaal zijn rebelse karakter door de prijs niet te weigeren.

De pers over Erik van Muiswinkel

  • ‘Van Muiswinkel kan het ook alleen af, met zijn charismatische, beheerste manier van voordragen’ – Trouw ***
  • ‘Van Muiswinkel toont zijn literaire gave en de kunst om zijn publiek in te palmen’ – de Volkskrant ***
  • ‘Er is eindelijk weer cabaret te zien dat cabaret mag heten’ – Leidsch Dagblad

 

 

 

Van Muiswinkel is een persoonlijkheid die zijn gehoor soepel meeneemt. Kritisch is hij tussendoor ook volop (…) Cabaret waar je lang over napraat

NRC
Speciaal voor u geselecteerd