Luthers Bach Ensemble

Luthers Bach Ensemble

J.S. Bach, Matthäus-Passion BWV244

Inleiding door Toine Sporken
Klassiek
THEATER KERKRADE
Sterrang: € 31,00
Rang 1: € 27,50
Rang 2: € 24,00
Rang 3: € 17,50
Bestel

Een indringende Matthäus Passion van het Luthers Bach Ensemble, semi-scenisch onder regie van Mark Pantus

Het is een prachtige traditie bij PLT: de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach rond de paastijd. Op vrijdag 9 maart brengen de internationale barokspecialisten van het Luthers Bach Ensemble dit muzikale monument van reflectie en bezinning ten gehore in Theater Kerkrade.

Het Luthers Bach Ensemble Het Luthers Bach Ensemble bewijst dit met een mooie Matthäus Passion die voor extra drama semiscenisch wordt uitgevoerd. Mark Pantus zingt niet alleen Christus maar voert ook de regie.

De kruisiging als semi-opera

In Nederland is het pas echt Pasen als de Matthäus Passion geklonken heeft. Sinds zowel Willem Mengelberg en zijn Concertgebouworkest als de Nederlandse Bachvereniging er vanaf het begin van de twintigste eeuw een jaarlijkse traditie van maakten is Nederland het Matthäus Passion-land geworden. Nergens ter wereld wordt Bachs meesterwerk rond Pasen zo vaak en ook zo divers uitgevoerd.

Het Luthers Bach Ensemble heeft zich in tien jaar tijd bewezen als een bijzondere aanvulling op de oude muziekensembles en brengt al enige jaren het beste van verschillende werelden bijeen. Artistiek leider en dirigent Tymen Jan Bronda creëerde met bas-bariton en regisseur Marc Pantus een semi-scenische versie van het oratorium. Hierbij zingen de solisten en koorzangers uit het hoofd en versterken ze met hun lichaamstaal de emotionele zeggingskracht van het lijdensdrama. Deze toepasselijk regie en de kenmerkend krachtige historisch verantwoorde uitvoering, maken van deze Matthäus Passion een soort semi-opera. Marc Pantus wordt zo een meeslepende Christus die het verhaal van de kruisiging nog dramatischer en invoelbaarder maakt.

Uitvoerenden

Luthers Bach Ensemble (ripiënisten & solisten & barokorkest) o.l.v. Tymen Jan Bronda
Marc Pantus (Christus)
Matthäus-Passion semi-scenisch met Marc Pantus (regie)

Speciaal voor u geselecteerd