Theater Rotterdam i.s.m. Toneelschuur Producties

Theater Rotterdam i.s.m. Toneelschuur Producties

Revolutionary Road

Toneel
THEATER HEERLEN - LIMBURGzaal
Sterrang: € 23,50
Rang 1: € 18,50
Rang 2: € 12,50
Bestel

Een voorstelling over wat je eigenlijk denkt en wat je vervolgens zegt, over wie je zou willen zijn en wie je bent

Met Revolutionary Road brengt Theater Rotterdam i.s.m. Toneelschuur Producties een tragedie over de onontkoombare eenzaamheid van de mens. Over het verlangen en de ongrijpbaarheid van een ander, beter leven. Over ontsnappen maar niet aan jezelf kunnen ontkomen.

Het jonge echtpaar Frank en April Wheeler is vastgelopen in hun burgerlijke bestaan in de buitenwijken van een grote stad. Alles draait om voldoen aan het perfecte plaatje. Terwijl ze hun leven steeds meer beginnen te haten, valt hun huwelijk langzaam uit elkaar. Misschien moeten ze alles wel achter zich laten: de saaie toneelclub, de opdringerige buurvrouw Helen, de eentonige baan met het goede salaris. Vrij zijn, een nieuw leven beginnen in Parijs. Maar het besluit om een nieuw leven te starten heeft meer gevolgen dan verwacht, niet alleen voor Frank en April, ook voor de mensen om hen heen.

Naar de bestseller van Richard Yates
Met zijn indringende gevoel voor psychologie kruipt Richard Yates in zijn Revolutionary Road in de hoofden van verschillende mensen wier innerlijke levens nooit zo aangeharkt zijn als hun gazonnetjes. De veel geprezen bestseller fileert de droom van het gelukkige gezinsleven en is in de ogen van velen een moderne klassieker. In de toneelbewerking spelen acteurs Jacob Derwig, Malou Gorter, Teun Luijkx en Alejandra Theus in regie van Erik Whien de bewoners van Revolutionary Road.

Erik Whien en Theater Rotterdam/Toneelschuur Producties
Erik Whien is één van de vaste makers van Theater Rotterdam. Dit nieuwe stadstheater van Rotterdam is ontstaan uit de fusie van Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam. 

 

Credits

Tekst: Richard Yates
Bewerking: Jacob Derwig
Regie: Erik Whien
Dramaturgie: Casper Vandeputte
Acteurs: Jacob Derwig, Teun Luijkx, Malou Gorter, Alejandra Theus
Decor: Marc Warning
Licht: Casper Leemhuis
Kostuums: Rebekka Wörmann
Uitvoerend producent: Theater Rotterdam
Coproductie Theater Rotterdam en Toneelschuur Producties

Speciaal voor u geselecteerd