Tanita Tikaram

Tanita Tikaram

Closer To The People

Muziek / Muziektheater
THEATER HEERLEN - LIMBURGzaal
Rang 1: € 26,25
Bestel

Tanita’s kenmerkende stem en voortreffelijke songwriting zorgde voor haar wereldwijde opkomst in 1988. Ze releasde haar debuut album ‘Ancient Heart’ met de bekende hits als ‘Twist In My Sobriety’ en ‘Good Tradition’.

Met haar nieuwe album ‘Closer To The People’ weet Tanita zich wederom te onderscheiden. Mede dankzij haar live band met leden die met o.a. Van Morrison en John Martyn hebben gespeeld. Door deze combinatie van hedendaagse opnames en haar unieke stemgeluid wordt het een dynamische avond met een fijne bluessound. 

“Het album is geïnspireerd op de bluessound waar ik van ben gaan houden om te spelen, samen met mijn live-band. Bobby Irwin, Martin Minning en Matt Radford creeëren een unieke groove dat voortkomt uit de Britse rhythm en blues maar ook uit de soulmuziek. Ik wilde dit koppelen met toegankelijke hedendaagse producties. Het album heet ‘Closer To The People’ als reflectie van onze tijd. We zijn meer zelfbewust en bewust van onze band met anderen. Maar tevens aan de afstand die we tegenwoordig ervaren.” (Tanita Tikaram) 
 

Speciaal voor u geselecteerd