Tasso (i.c.m. Jeanne d'Arc)

Tasso (i.c.m. Jeanne d'Arc)

het Nationale Toneel

+ Club Romance
Toneel
THEATER HEERLEN - RABOzaal
Sterrang: € 27,50
Rang 1: € 24,00
Rang 2: € 21,50
Rang 3: € 19,00
Bestel

Een meesterlijk muzikaal verhaal over obsessief liefhebben

De rijke kunstliefhebber Alfons haalt de getalenteerde, excentrieke kunstenaar Tasso in huis. Deze wordt verliefd op Alfonso’s dochter Leonore en wil haar met zijn nieuwe meesterwerk veroveren. Maar alles loopt anders. Datgene waar Tasso vast op vertrouwde, blijkt een illusie te zijn. Tasso ging in 2014 in première en is nu wegens succes terug. Theo d'Or winnaar Joris Smit (De Fractie) en Gouden Kalfwinnaar Hannah Hoekstra spelen de sterren van de hemel.

Joris Smit en Hannah Hoekstra met Tasso in Theater Heerlen

De voorstelling Tasso van Johann Wolfgang Goethe, geregisseerd door Theu Boermans, ging in 2014 in première en gaat wegens succes weer op tournee vanaf 3 maart 2017. Met Jappe Claes, Sallie Harmsen, Hannah Hoekstra, Justus van Dillen en Joris Smit. Goethes stuk draait om het tragische levensverhaal van de Italiaanse dichter Torquato Tasso. Als blijkt dat de excentrieke kunstenaar Tasso zijn grote liefde niet kan krijgen, stort zijn wereld in. Datgene waar hij zo vast op vertrouwde, blijkt een illusie te zijn: zijn kunst kan de wereld niet veranderen.

Tasso is een muzikale voorstelling met prachtige liederen en een majestueus decor. De nieuwe generatie acteurs werd in de recensies van 2014 geprezen om hun lichte, taalgevoelige spel. Hun talent heeft zich bewezen: Joris Smit werd voor de Louis d’Or voor zijn rol in De revisor. Hannah Hoekstra kreeg een Gouden Kalf voor haar rol in de film De Helleveeg. Nu pakken zij samen met Jappe Claes, Sallie Harmsen en Justus van Dillen dit stuk weer op.

Gratis contextprogramma Club Romance met o.a. Theu Boermans

Club Romance is het contextprogramma van Tasso & Jeanne d'Arc dat plaatsvindt voorafgaand aan Tasso op 29 maart. In Club Romance koppelen we romantiek aan romantische idealen rond lokale stadsplanning en de toekomst van Heerlen en Parkstad. Parkstad is een sterk vergrijzend gebied, maar is zichzelf tegelijkertijd met succes opnieuw aan het uitvinden. Om ons heen houden veel initiatiefnemers zich bezig met de identiteit van de stad en het koppelen van idealen aan vormgeving en projecten rondom tastbaar en immaterieel cultureel erfgoed. Denk bijvoorbeeld aan project Streetwise tegen leegstand, IBA, M2015, de murals in Heerlen en het Mijnwaterproject.

Saskia van Stein (directeur Bureau Europa) trapt af met een korte lezing over ontwikkelingen in Parkstad van de laatste jaren. Dan gaan Van Stein en het publiek in gesprek met Theu Boermans (regisseur Tasso & Jeanne d’Arc), filosoof en Romantiek-kenner Maarten Doorman en lokale initiatiefnemers over het belang van romantisch-radicaal denken om veranderingen door te voeren. Dit aan de hand van concrete ontwikkelingen in en rond Heerlen. Gesprekken worden ondersteund door een muzikaal intermezzo.

Club Romance staat van 18:30 uur tot 19:45 uur in de Thuis&Partnerslounge. U bent van harte welkom! Wel even van tevoren aanmelden. Bestel uw gratis kaarten voor CR in stap 1 van het bestelproces, onder “Maak uw theaterbezoek compleet!“ Heeft u al kaarten voor de voorstelling maar wilt u ook naar Club Romance? Neem dan even contact op met de kassa telefonisch via 045 571 66 07, of kom langs bij de balie.

Lees het artikel over Jeanne d'Arc en Tasso in het PLT magazine.

De nieuwe generatie acteurs. Modern. Hyper. Licht. Hypertaalgevoelig. Beeldvullend. Vol uitbottend talent

NRC Handelsblad
Speciaal voor u geselecteerd