Het Nationale Theater

Het Nationale Theater

The Nation (met bijzondere plaatskeuze)

Theatermarathon (5 uur)
Toneel
THEATER HEERLEN - LIMBURGzaal
Plaats: € 34,50
Rang 2: € 29,75
Bestel

Theaterthriller over de op hol geslagen multiculturele samenleving

Eric de Vroedt werkte een jaar lang aan een deze met sterren overladen theaterthriller over een op hol geslagen multiculturele samenleving. Het is de House of Cards van de lage landen. Wat is er gebeurd met de elfjarige Ismaël uit de Schilderswijk? Politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, gutmenschen, journalisten – iedereen bezit een stukje van de puzzel. Het mysterie wordt gaandeweg opgehelderd in een marathonvoorstelling van vijf uur. 

Zomer 2018. Terwijl in Den Haag de eerste paal wordt geslagen voor de nieuwe, hypermoderne stadswijk Safe City, verdwijnt elfjarige Ismaël in de Schilderswijk. Wat is de rol van de politie bij zijn verdwijning? Weet zijn radicaliserende broer meer over zijn huidige verblijfplaats? Of zijn moeder, die een omstreden wijnbar voor moslima’s in de wijk wil openen? En wat is de rol van zijn pleegouders, met hun uitstekende contacten in de Haagse politiek? Aangewakkerd door de media staan bevolkingsgroepen en gezinsleden al snel lijnrecht tegenover elkaar. En terwijl iedereen zich dieper ingraaft in het eigen gelijk en het beschadigen van de ander, schuift één vraag steeds meer naar de achtergrond: waar is Ismaël?

Zoals artistiek leider Eric de Vroedt het zelf omschrijft: ‘Een Netflix-serie op toneel: actueel, geestig en vol zenuwslopende cliffhangers. The Nation is een droomproject. Het is mijn ode aan Den Haag.’

Kies voor bijzondere plaatsen!
The Nation wordt gespeeld in een bijzondere opstelling: deels toneel-op-toneel. De speciale tribune op toneel biedt het allerbeste zicht op de voorstelling. U zit letterlijk dichtop de voorstelling. Wees gerust: u hoeft niet mee te doen.  Selecteer tijdens uw bestelproces “Plaats” voor de Avonturenplaatsen en “Rang 2” voor reguliere tribuneplaatsen. Reserveer snel, de beschikbaarheid is namelijk beperkt.

Boek een smaakvol eet- en drinkarrangement bij de voorstelling
Bingewatchen doe je niet op een lege maag. Daarom adviseren wij je om bij het bestellen van je ticket(s) direct onze extra bij te boeken. Voor € 19,50 geniet je tijdens de twee pauzes van lekkere hapjes en een maaltijd en zit je ook weer op tijd in de zaal. Bij aankoop van uw kaartje kun je een arrangement boeken. Hiermee kun je op een drietal momenten een heerlijk gerechtje en drankje nuttigen, bij binnenkomst en in pauze 1 en 2.  Je kunt dit arrangement bijboeken tijdens uw bestelproces.

Eerste drie afleveringen nu te zien op Youtube
De eerste drie afleveringen van deze House of Cards van de lage landen staan sinds maandag op YouTube! Bingewatchen maar, mogelijk met popcorn en een drankje in de hand. De afleveringen zijn >>HIER<< te zien.

Recensies:
★★★★★ ''De theatergebeurtenis van het jaar." NRC Handelsblad

★★★★★ "Een van de belangrijkste theaterstukken van de afgelopen jaren'' Theaterkrant

★★★★½ ''The Nation zit ongelofelijk goed in elkaar. Spannend, relevant, verslavend.'' Telegraaf

★★★★ ''The Nation, over een land in de war, is prachtig geschreven en schitterend geacteerd.'' De volkskrant

★★★★ "Een complexe, uiterst intelligente theaterthriller, vol politiek gekonkel, alternatieve feiten en emotionele spelletjes."  Parool

★★★★ ''The Nation is onwaarschijnlijk goed gelukt, en o zo spannend.'' Trouw

★★★★½"Zij [Romana Vrede red.] intrigeert, fascineert en verleidt je elke aflevering opnieuw." Cultureelpersbureau 

★★★★ “Een heel goed gemaakte, heel spannende, en heel relevante serie voorstellingen.” RiRo Theater

Wilt u getuige zijn van dit bijzondere project. De tournee is kort. Dus wees er snel bij! The Nation is ook de persoonlijke seizoenstip van onze programmeur toneel!

Eric de Vroedts The Nation is de theatergebeurtenis van het jaar

NRC

Credits

Het Nationale Theater
Tekst en regie: Eric de Vroedt
Acteurs: Saman Amini, Bram Coopmans, Tamar van den Dop, Hein van der Heijden, Antoinette Jelgersma, Mark Rietman e.a.

 

 

Speciaal voor u geselecteerd