Typhoon, Jef Neve & Amsterdam Sinfonietta

Typhoon, Jef Neve & Amsterdam Sinfonietta

Breder dan Klassiek

Muziek / Muziektheater
THEATER HEERLEN - RABOzaal
Sterrang: € 42,50
Rang 1: € 39,00
Rang 2: € 35,00
Rang 3: € 31,00
Rang 4: € 20,00
Bestel

Typhoon met Amsterdam Sinfonietta en special guest Jef Neve live in Theater Heerlen

Ieder jaar maakt Amsterdam Sinfonietta een landelijke tournee onder de noemer Breder dan klassiek. Een kruisbestuiving tussen klassiek en andere muziekstijlen en artiesten, zoals o.a. met Patrick Watson, Bobbie McFerrin, Wende, De Dijk en Rufus Wainwright. In 2018 delen de strijkers het podium met met rapper Typhoon: gelauwerd Zwols rapper van Surinaamse afkomst, geliefd door een groot publiek om zijn betrokken teksten en zijn overtuigende podium presentatie. Met de Belgische jazz pianist Jef Neve als special guest, de liedjes van Typhoon en de prachtige strijkarrangementen van Amsterdam Sinfonietta wordt het een avond om naar uit te kijken!


Typhoon & Jef Neve live in concert

Breder dan Klassiek zou deze keer ook Breder dan Rap & Hiphop kunnen heten, of Breder dan Liefde, of gewoon Lobi da Basi. Amsterdam Sinfonietta en Typhoon betreden elkaars wereld en nemen als bagage klassieke en brutale strijkers- klanken, en poëzie en dance mee. Welke kant het op zal gaan blijft nog een grote verrassing maar dat het memorabel zal worden is duidelijk.

Daarnaast is er special guest Jef Neve. De hiphop-genie en het pianofenomeen gaan een grensverleggende samenkomst van hiphop en pianomuziek aan. Alsof ze al die tijd buren waren, maar het niet wisten van elkaar. Alsof iemand hen bewust uit elkaar heeft gehouden om de verrassing voor zichzelf te houden. Tot nu. Ze staken de landsgrenzen over en ontmoetten er elkaar voor het eerst. Bij een gelegenheid troffen ze elkaar op het podium en zonder repetitie was hét er ineens. Magie! En zo geschiedde. Typhoon en Jef ontdekten elkaars muziek en werkten achter de schermen aan een live-voorstelling waar spoken word en piano perfect samensmelten. Meer nog, ze versterken elkaar, dagen elkaar uit, doen elkaar uitbarsten van het lachen, maar maken vooral prachtige songs. Een unieke combinatie die niemand onberoerd laat.

Leestip: In PLT magazine 04 staat een artikel over deze voorstelling.

Amsterdam Sinfonietta samen met Typhoon en pianist Jef Neve voor unieke samenwerking naar Theater Heerlen

Biografie Typhoon & Jef Neve

Typhoon gooide afgelopen jaren hoge ogen met zijn doorbraakalbum Lobi Da Basi waarvoor hij o.a. 2 Edisons ontving en is tevens een van de beste Nederlandse live-acts van het moment. Dat bewees hij samen met zijn Titanenband op nagenoeg álle podia in ons land. Hij was huisband van De Wereld Draait Door en speelde op festivals als Lowlands, Pinkpop en North Sea Jazz, verkocht al zijn clubshows uit en twee keer de Heineken Music Hall.

Typhoons werk is spannend, impulsief en grensverleggend. Passant ontstaan de meest ongebruikelijke muzikale combinaties tussen stijlen als blues, surfrock, jazz, hiphop, chansons en soul. In februari is hij gestart met zijn uitverkochte theatertour ‘Moro Lobi’ waarin hij terug keert naar de basis in een kleinere setting.

Pianist Jef Neve is de succesvolste Belgische jazzmuzikant van het moment. In zijn composities komt zijn klassieke opleiding tot uiting, evenals zijn affiniteit met de muziek van Joni Mitchell, Radiohead en leermeester Brad Mehldau. Hij toerde o.a. met artiesten als Gabriel Rios en José James. Met laatstgenoemde maakte hij bijvoorbeeld het geweldige For All We Know (2010). In België is Neve een graag geziene gast op zowel grote jazz- als popfestivals. Ook speelde hij zich in de kijker door pianopartijen van de met Oscars bekroonde film The Artist in te spelen. Na enkele platen als trio – en tevens de met octet uitgevoerde LP Sons of the New World (2013) – verscheen eind 2014 dan eindelijk Neve’s eerste soloalbum, getiteld One. In maart 2017 verschijnt zijn nieuwste album Spirit Control met o.a. een Nederlandse feature van Teus Nobel.

 

Speciaal voor u geselecteerd